“Φόρμες σε Α/Μ” (#1)

Ήταν η εποχή της αθωότητας. Τότε που “ψαχνόμασταν” να εκφραστούμε μέσα από κλισέ “φόρμες” επηρεασμένοι κυρίως από μεγάλους φωτογράφους, νομίζοντας πως έτσι θα “μεγαλώσουμε” και εμείς στα μάτια μας.

Τελικά, με τον καιρό καταφέραμε να βρούμε τα δικά μας “πατήματα” στη φωτογραφία.

Πορτρέτο, ανθρώπινο σώμα / φόρμες και γυμνό. Δύσκολα κομμάτια καθώς το ανθρώπινο σώμα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο “θέμα”.  Αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα, αφορά την σχέση που έχει με το φως με το θέμα και με την δυσκολία να το ελέγξεις πάνω σε κάθε πτυχή του σώματος / μοντέλου.

Οι φωτογραφίες αυτές ανήκουν σε εκείνη την εποχή των αναζητήσεων της έκφρασης μέσω της “δύσκολης” ελευθερίας που προσφέρει το ανθρώπινο σώμα. Είναι τραβηγμένες στην περίοδο 1987 – 1990. Ψηφιοποιήθηκαν το 2004 και επεξεργάστηκαν ξανά φέτος.

meeting

 

simple-nude-8.jpg

Η πρώτη φωτογραφία έχει μια ξεχωριστή “τεχνική” ιστορία. Δοκίμασα να την τυπώσω δύο φορές πάνω στο ίδιο χαρτί. Απέτυχα σε όλες τις προσπάθειες, είτε γιατί οι “μάσκες” που είχα δεν βοηθούσαν, είτε γιατί το χαρτί ξέφευγε για μερικά χιλιοστά κλπ. Τελικά την τύπωσα δύο φορές, αλλά σε δύο διαφορετικά χαρτιά, ένωσα τις φωτογραφίες, τις τράβηξα ξανά μαζί και την ξανατύπωσα.

Ο εξοπλισμός: στην πρώτη χρησιμοποιήθηκε η Mamiya RB67 και στην δεύτερη μια Lubitel 2 (!!) ενός φίλου που επέμενε πως μπορούμε να πάρουμε εξαιρετικά αποτελέσματα… Είχε δίκιο! Και στις δύο περιπτώσεις, είχαν χρησιμοποιηθεί 2 φορητές κεφαλές φλας της Bowens.

 

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑